Як правильно вибрати хліб

Як вибрати хлібВибираючи хліб, необхідно грунтуватися не на звичках або на симпатіях, а на грамотному огляді хліба, в першу чергу. Ви знаєте, як правильно вибрати хліб? Напевно ви погано знайомі з цією темою, але вона досить цікава й корисна. Як відомо, хліб – усьому голова, але що якщо хліб не гідний бути цією головою. Вам необхідно навчитися вибирати хліб , щоб він виявився не тільки смачним, але і якісним. У сучасному світі і так не вистачає багато корисних речовин, якісних речей і позитивних емоцій. Нехай все це хоча б поєднується в буханці свіжого хліба, купленого вами.

Який буває хліб

Чомусь ми часто називаємо різні види хлібобулочних виробів одним коротким словом «хліб», лише іноді замінюючи «булочкою». Але які види існують насправді? Це важливо знати, щоб правильно вибрати хліб:

  1. Хліб. Хлібом можуть називатися вироби, вагою більше половини кілограма;
  2. Булочні вироби. Булочними виробами – менше половини кілограма. Так що по суті, люди називають половинку буханки білого хліба, яку хочуть купити, булкою, частково мають рацію.

Однак класифікація хлібобулочних виробів має місце в рецептурному сенсі, і це:

  1. Прості. Складаються з борошна, дріжджів, води і солі;
  2. Здобні. Складаються з борошна, дріжджів, жирів, води, солі та цукру. Крім того жири і цукор додаються у великих дозах, тому ці хлібобулочні вироби так подобаються ласунам;
  3. Поліпшені. Складаються з борошна, дріжджів, патоки, води, солі та цукру.

Як правильно вибрати хліб

Хочете знати, як правильно вибрати хліб, тоді запам’ятовуйте, що для цього необхідно. Кожному виду хліба присвоюються особливі норми, яким хліб повинен задовольняти. Зовнішні ознаки, які можуть допомогти правильно вибрати хліб:

  1. Форма. Зверніть увагу, яка форма у хліба. Кожна буханочка повинна бути рівною. Не допускається наявність «наростів» на хлібі з боків, вм’ятин або тріщин. Натисніть на хліб злегка, він повинен повернути початкову форму;
  2. Колір. Білий хліб і його сорти повинні мати золотистий колір з можливими відтінками, а ось житній хліб не може мати інший колір, крім темно-коричневого.

Вибираючи хліб, робіть вибір на користь простих або здобних (у меншій кількості) хлібобулочних виробів. А ось покращений хліб не відрізняється високою якістю. На його виробництво витрачається значно менше часу, що може позначитися на його готовності. У такий хліб так само додаються поліпшувачі смаку і інші шкідливі інгредієнти. Якщо ви купили хліб, який виявився дивним на смак, швидко висох, кришиться і був «порожнім» – це якраз покращений хліб.

Як визначити якість хліба після покупки

Навіть якщо ви вже купили хліб, перевірте його якість всіма доступними вам способами, можливо, доведеться купити інший хліб, головне не отруїтися. Визначити хліб можна саме по м’якушці.

  1. М’якуш повинен бути рівномірним і пропеченим;
  2. Про якість говорить пористість «начинки»;
  3. Перевірте еластичність м’якушки – натисніть на неї, після цього вона повина прийняти колишню форму;
  4. Якщо м’якуш сиплеться і має світліше забарвлення, це покращений хліб;
  5. Хліб не повинен бути плямистим або липким всередині, і тим більше таким, який тягнеться. Ці ознаки говорять про грибок в хлібі. Якісний хліб по закінченню терміну придатності почне злегка покриватися цвіллю і повинен засухаритися.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *