Як відкрити ковбасний цех?

Останнім часом рівень життя помітно зріс. Це, безсумнівно, збільшує рівень споживання населення, що дає відмінні шанси для малого і середнього бізнесу. Якщо у вас є оригінальні ідеї, і ви хочете їх реалізувати, то зараз саме час.

Харчове виробництво і взагалі все, що пов’язано з їжею завжди було актуальним, незважаючи на економічні обставини і часи. Відмінним варіантом такого виробництва є виробництво ковбас. Цей продукт украй затребуваний в нашій країні і дозволяє з хорошим прибутком робити цікавий продукт.

Міні ковбасний цех

Звичайно, кращим рішенням буде додати цех до вже існуючого виробництва напівфабрикатів або будь-якого іншого виробництва продуктів харчування. Є очевидні плюси: продукт, як ми з’ясували, завжди затребуваний, у нього відносно невелика собівартість, можна виробляти товар, як низького цінового сегменту, так і дорого на одному обладнанні варіюючи склад продукту.

Для самого цеху достатньо всього 50-100 метрів квадратних і кілька співробітників. Дуже часто такий цех зручно відкривати при кафе, шашличних або магазинах продуктів з власним виробництвом, причому навіть невеликого формату. Наприклад магазин на виїзді з міста буде мати дуже хороший попит в літній період.

Виробництво ковбасного цеху

В якості основної сировини використовують свинину, яловичину, баранину, м’ясо птиці. Вони можуть бути парними, охолодженими або розмороженими, для наповнення використовується шпик. Залежно від технології виробництва фарш для ковбас витримують в росолі від 6 годин до 5 діб.

Ковбасна продукція

Виробництво ковбасної продукції

Далі необхідно почекати від 4 годин до 7 діб для осаду ковбас. Менша кількість часу для варених і більше для сирокопчених. Після всіх цих маніпуляцій починається найцікавіше, а саме термічна обробка продукту. І кращим рішенням буде – універсальна термокамера, яка дозволяє здійснити всі технологічні процеси від варіння і копчення до провітрювання і сушіння в автоматичному режимі.

Яке обладнання необхідно для ковбасного цеху?

Для відкриття невеликого цеху необхідно певне обладнання. Неможливо відкрити підприємство без холодильних камер (в ідеалі їх повинно бути від 2-х одиниць) з різними температурами для зберігання готової продукції та сировини для неї.

Так само необхідні столи для виробництва і начинения, шприци для різних ковбас і візки для транспортування виробів. Звичайно, основним елементом у всьому технологічному ланцюжку є термокамери, так як дозволяє на малій площі організувати повноцінне виробництво. Якщо їх встановити 2, то можна одночасно випускати 2 абсолютно різних продукти в стислі терміни, а автоматика зведе до мінімуму людський фактор.

Бажаємо вам успіхів у відкритті і покупців, задоволених вашою смачною продукцією.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *