Як запекти свинину в духовці у фользі?

як запекти свинину у фользі в духовціУ нашій країні великою популярністю користується м’ясо , яке готується всілякими способами: смажиться на сковороді або грилі , запікається в духовці , тушкується . Один з найпростіших способів приготування будь-якого м’яса – це запікання , для якого дуже добре підходить свинина.

Багато господинь , які знають, як запекти свинину в духовці у фользі , часто користуються цим способом , щоб, не витрачаючи багато часу на кухні , приготувати по -справжньому смачне , ароматне і соковите м’ясне блюдо. Крім того , приготування свинини у фользі оберігає її від пригорання навіть у тому випадку , якщо м’ясо трохи перетримали в духовці.

Для запікання краще всього використовувати шматок свіжого окосту або шийної частини свинини. Якість м’яса обов’язково позначиться на готовій страві , адже стара свинина може бути дуже жорсткою , а не дуже свіжа буде мати характерні нотки , як в смаку , так і в ароматі .

Рецепт приготування свинини з часником та морквою

При цьому способі приготування свинини необхідно провести підготовчу роботу не менше , ніж за добу до того моменту , як планується подавати готове м’ясо на стіл. Приготований шматок м’яса спочатку добре промивають і просушують. Зубчики часнику ріжуть на дві частини , а моркву нарізають брусочками. У м’ясі роблять невеликі , але глибокі надрізи тонким довгим ножем .

У кожен отвір кладуть трохи солі , меленого перцю , шматочок часнику і моркви. Всю поверхню свинини натирають сіллю і перцем , а також мажуть зверху діжонською гірчицею , яка додасть приємного аромату м’ясу. Потім , м’ясо обертають харчовою плівкою і залишають спочатку маринуватися на 3-4 години при кімнатній температурі , а потім ще на 24 години залишають в холодильнику.

рецепт свинини запеченої у фользі в духовці

Промариноване м’ясо звільняють від плівки і загортають у фольгу так , щоб не залишилося ніяких отворів , через які може витекти сік або вийти повітря . Крім того , якщо шматок свинини має прошарок сала із зовнішнього боку , найкраще викладати жирною стороною на деко. Найкраще загорнути м’ясо в два шари щільної фольги.

М’ясо кладуть на деко і ставлять в прогріту до 220 градусів духовку , при цій температурі м’ясо готується годину , а потім температуру знижують до 180 градусів і випікають ще 40 хвилин. Практично готову свинину дістають з духовки , обережно розрізають верхню частину фольги , щоб свинина змогла підрум’янитися. У розкритому вигляді м’ясо доготовляють протягом 20 хвилин при 200 градусах.

Коли підходить час духовку вимикають , але м’ясо відразу не дістають, щоб воно ще трохи доготувалося . Через деякий час запечену свинину дістають і викладають на блюдо. Потім , нарізають тонкими шматками і подають гостям з овочами і зеленню.

Рецепт приготування пряної свинини

Швидшою в приготуванні буде свинина , яку після промивання і просушування натирають сіллю і всілякими прянощами і спеціями. Але не залишають маринуватися , а відразу ставлять в духовку в герметичному конверті з фольги на 2-3 години в залежності від величини шматка м’яса. Найчастіше час приготування розраховують множенням кількості кілограм м’яса на 40 хвилин. За цей час м’ясо встигає прекрасно проготуватися і зберегти всі соки . На останні 20 хвилин запікання можна відкрити фольгу для утворення рум’яної скоринки на м’ясі.

рецепт приготування свинини в духовці у фользі

В якості спецій для такого рецепту рекомендується натерта цедра лимона , лайма чи апельсина , сік лимона або лайма , гілочки свіжого розмарину , подрібнений часник , а також трохи ароматного оливкового масла. Всі ці та інші ароматні трави та спеції можна по- різному поєднувати , не переживаючи за смак м’яса. До такої свинині відмінно підійде салат зі свіжими овочами та перепелиними яйцями.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *