Що можна приготувати швидко і смачно ? Я з дитинства люблю експериментувати , з’єдную різні рецепти в нові страви. З часом дні стали якось коротше , і тепер питання приготування їжі швидко і смачно є особливо актуальним. Я ж сама привчила сім’ю до того , що їжа може бути тільки смачною. А де знайти час , щоб готувати ? Ось і доводиться придумувати всякі нові рецепти.
Сьогодні ви дізнаєтеся , що можна швидко і смачно приготувати на обід. На порядку денному обід для любителів часнику.
Отже , обід. Значить , потрібно перше, друге і третє. Третє готуємо з ранку. Наливаємо в глечик звичайний гарячий зелений чай , додаємо шматочки лимона і апельсина. Цукор кладемо за смаком. Залишаємо остуджуватися . До обіду якраз буде готово. Вам залишиться лише додати в склянку з чаєм заздалегідь заготовлені шматочки льоду.
Готуємо суп. Для його приготування вам треба купити :
- Печериці свіжі – 250 г;
- Картопля – 3 шт. ;
- Помідори – 2 шт. ;
- Огірки мариновані – 3-4 шт. ;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. ;
- Часник – 3-4 зубчики ;
- Яйце – 1 шт. ;
- Курка – 1 шт.
Відварюємо курку до готовності , дістаємо її з бульйону . Опускаємо в бульйон нарізану кубиками картоплю і дрібно нашатковану цибулю . Відварюємо картоплю до готовності. Поки картопля вариться , ріжемо гриби , помідори , огірки. Засипаємо всі інгредієнти в каструлю. Через 5 хвилин збиваємо в мисці яйце і вводимо його в готовий суп. Солимо , перчимо за смаком. Суп готовий. Якщо є зайвих 5 хвилин , то цибульку можна попередньо обсмажити разом з помідором . Тоді лук додається в бульйон не з картоплею , а перед самим закінченням варіння.
Порада: Якщо ви будете обсмажувати цибулю , то візьміть на 2 цибулини і на 2 помидорки більше. Половина засмажкою піде в суп , друга частина для подальшого приготування курки.
Що можна приготувати швидко і смачно з відвареної курки ?
У підготовлену зажарку з лука і помідорів покладіть шматочки курки , додайте півсклянки води , 3-4 зубчики подрібненого часнику , сіль , перець за смаком , накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин. Так як курка вже повністю готова , тушкування потрібно лише для додання курці характерного часникового смаку.
Якщо ви не хочете робити зажарку , то курку можна подати або просто відвареною , або обсмаженою на рослинному маслі.
Перебуваючи в процесі очікування готовності супу , ми приготували гарнір у вигляді відвареного рису. У підсумку максимум за 40 хвилин у нас вийшов повноцінний обід: курячий суп з грибами на перше і рис з куркою на друге. На третє прохолодний фруктово- трав’яний чай. Чим вам не обід? Ах , так. Я забула про салат.
Можна приготувати салат з помідорів та цибулі. Нарізати і те , і інше кільцями , збризнути оцтом , посолити. Гарненько перемішати інгредієнти. Додати 2 столові ложки рослинної олії.
Хочете салат поситніше ? Що можна приготувати швидко і смачно ? Візьміть наступні продукти:
- Сир – 200 г;
- Помідори – 2 шт. ;
- Часник – 2 зубчики ;
- Майонез – 3 ст.л.
Твердий сир натерти (можна використовувати і плавлений сир , типу « Дружби» ) , дрібно нарізати помідори , подрібнити часник. Змішати всі інгредієнти , посолити , додати майонез.
Швидко і смачно. Приємного апетиту!