Фруктовий лід – це ласощі не тільки для дітей , дорослі також люблять поласувати таким десертом , причому необов’язково в спеку. Цей низькокалорійний десерт містить вітаміни та інші корисні речовини з фруктів і ягід.
Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно , використовувати можна як свіжі по сезону , так і заморожені або консервовані фрукти і ягоди. Можна додавати крохмаль або желатин під час приготування.
Лід можна заморожувати безпосередньо в креманках або використовувати спеціальні форми для морозива , а також формочки для приготування льоду .
Фруктовий лід можна робити одноколірним або багатобарвним . Для цього можна використовувати пюре або сік різних ягід і фруктів. Можна заливати пюре (сік ) у форми пошарово : налити трохи соку (пюре ) одного кольору , заморозити , потім налити сік ( пюре) іншого кольору , заморозити .
Шари бувають різного розміру , це виглядає так: налити шар 2 сантиметри , заморозити , налити шар іншого кольору 5 сантиметрів – заморозити . Спробуйте залити в форму різні пюре або соки одночасно – і ви отримаєте оригінальний малюнок морозива. Можна заповнити форму до половини пюре одного кольору , трохи заморозити , потім додати сік ( пюре) іншого кольору і трохи перемішати.
Використовуйте свою фантазію і створюйте свій неповторний фруктовий лід , немає ніяких обмежень , все залежить тільки від вас.
Спробуйте приготувати лід за нашими рецептами або створіть свій на їх основі :
Фруктовий лід « Ананасовий рай »
інгредієнти:
- Ананас свіжий ( консервований) – 500 г ,
- Вода – 500-600 мл ,
- Лимонний сік – 100 мл ,
- Цукор – 300-400 г ,
- Формочки для морозива ,
- Палички для морозива ( при необхідності) .
Приготування:
З води і цукру зварити цукровий сироп. Кількість цукру залежить від вашого смаку і того, який ананас ви використовуєте , свіжий або консервований . М’якоть ананаса розрізати на шматочки і покласти в чашу блендера , довести до пюреобразного стану . Додати в пюре з ананасів цукровий сироп , сік лимона , все перемішати і розлити по формах для фруктового льоду. При необхідності в формочки можна вставити палички для морозива. Прибрати фруктовий лід в морозильну камеру до повного заморожування .
Фруктовий лід « Полунична насолода »
інгредієнти:
- Полуниця – 500 г ,
- Цукор – 200 г ,
- Вода – 400 мл ,
- Крохмаль ( за бажанням) – 20 р.
Приготування:
Воду закип’ятити і додати цукор. Полуницю перебрати , промити , обсушити і варити на тихому вогні в цукровому сиропі хвилин 15. Потім масу збити блендером. Додати тихим струменем розведений у невеликій кількості води крохмаль , добре все перемішати , остудити і розлити по формах для морозива. Форми поставити в морозильник.
Фруктовий лід « Лимонний вибух»
інгредієнти:
- Лимон – 2-3 шт. ,
- Цукор – 150 г ,
- Вода – 100 мл ,
- Желатин – 5 м.
Приготування:
Цедру одного лимона подрібнити на тертці. З лимонів вичавити сік. З води і цукру приготувати сироп , викласти в нього цедру , готувати на тихому вогні 5 хвилин. Дати суміші трохи постояти і процідити. Додати попередньо замочений желатин , добре перемішати до його повного розчинення. Потім додати лимонний сік , перемішати , охолодити і розлити по формах. Помістити їх в морозильник.
Фруктовий лід «Вишенька»
інгредієнти:
- Вишневий сік – 750 мл ,
- Вода – 250 мл ,
- Цукор – 1,5 склянки .
Приготування:
З води і цукру зварити сироп. У трохи охолонувший сироп ввести вишневий сік , перемішати і розлити по формах. Заморозити в морозильній камері .
Грушевий лід
інгредієнти:
- Груші – 500 г ,
- Вода – 200 мл ,
- Цукор – 150 г ,
- Ванілін – на кінчику ножа ,
- Лимонний сік – 2 ст. ложки.
Приготування:
Груші промити , розрізати на частини і видалити кісточки і плодоніжки. Воду з’єднати з цукром і приготувати сироп. Викласти в нього розрізані на частини груші , додати ванілін і варити , поки груші не розваряться . Потім масу збити блендером , остудити , додати лимонний сік , перемішати і розкласти по формах. Поставити форми в морозильник.