Як зробити фруктовий лід

як зробити фруктовий лідФруктовий лід – це ласощі не тільки для дітей , дорослі також люблять поласувати таким десертом , причому необов’язково в спеку. Цей низькокалорійний десерт містить вітаміни та інші корисні речовини з фруктів і ягід.

Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно , використовувати можна як свіжі по сезону , так і заморожені або консервовані фрукти і ягоди. Можна додавати крохмаль або желатин під час приготування.

Лід можна заморожувати безпосередньо в креманках або використовувати спеціальні форми для морозива , а також формочки для приготування льоду .

Фруктовий лід можна робити одноколірним або багатобарвним . Для цього можна використовувати пюре або сік різних ягід і фруктів. Можна заливати пюре (сік ) у форми пошарово : налити трохи соку (пюре ) одного кольору , заморозити , потім налити сік ( пюре) іншого кольору , заморозити .

Шари бувають різного розміру , це виглядає так: налити шар 2 сантиметри , заморозити , налити шар іншого кольору 5 сантиметрів – заморозити . Спробуйте залити в форму різні пюре або соки одночасно – і ви отримаєте оригінальний малюнок морозива. Можна заповнити форму до половини пюре одного кольору , трохи заморозити , потім додати сік ( пюре) іншого кольору і трохи перемішати.

Використовуйте свою фантазію і створюйте свій неповторний фруктовий лід , немає ніяких обмежень , все залежить тільки від вас.

Спробуйте приготувати лід за нашими рецептами або створіть свій на їх основі :

Фруктовий лід « Ананасовий рай »

Як зробити фруктовий лід

інгредієнти:

  • Ананас свіжий ( консервований) – 500 г ,
  • Вода – 500-600 мл ,
  • Лимонний сік – 100 мл ,
  • Цукор – 300-400 г ,
  • Формочки для морозива ,
  • Палички для морозива ( при необхідності) .

Приготування:

З води і цукру зварити цукровий сироп. Кількість цукру залежить від вашого смаку і того, який ананас ви використовуєте , свіжий або консервований . М’якоть ананаса розрізати на шматочки і покласти в чашу блендера , довести до пюреобразного стану . Додати в пюре з ананасів цукровий сироп , сік лимона , все перемішати і розлити по формах для фруктового льоду. При необхідності в формочки можна вставити палички для морозива. Прибрати фруктовий лід в морозильну камеру до повного заморожування .

Фруктовий лід « Полунична насолода »

інгредієнти:

  • Полуниця – 500 г ,
  • Цукор – 200 г ,
  • Вода – 400 мл ,
  • Крохмаль ( за бажанням) – 20 р.

Приготування:

Воду закип’ятити і додати цукор. Полуницю перебрати , промити , обсушити і варити на тихому вогні в цукровому сиропі хвилин 15. Потім масу збити блендером. Додати тихим струменем розведений у невеликій кількості води крохмаль , добре все перемішати , остудити і розлити по формах для морозива. Форми поставити в морозильник.

Фруктовий лід « Лимонний вибух»

інгредієнти:

  • Лимон – 2-3 шт. ,
  • Цукор – 150 г ,
  • Вода – 100 мл ,
  • Желатин – 5 м.

Приготування:

Цедру одного лимона подрібнити на тертці. З лимонів вичавити сік. З води і цукру приготувати сироп , викласти в нього цедру , готувати на тихому вогні 5 хвилин. Дати суміші трохи постояти і процідити. Додати попередньо замочений желатин , добре перемішати до його повного розчинення. Потім додати лимонний сік , перемішати , охолодити і розлити по формах. Помістити їх в морозильник.

Фруктовий лід «Вишенька»

Як робити фруктовий лід

інгредієнти:

  • Вишневий сік – 750 мл ,
  • Вода – 250 мл ,
  • Цукор – 1,5 склянки .

Приготування:

З води і цукру зварити сироп. У трохи охолонувший сироп ввести вишневий сік , перемішати і розлити по формах. Заморозити в морозильній камері .

Грушевий лід

інгредієнти:

  • Груші – 500 г ,
  • Вода – 200 мл ,
  • Цукор – 150 г ,
  • Ванілін – на кінчику ножа ,
  • Лимонний сік – 2 ст. ложки.

Приготування:

Груші промити , розрізати на частини і видалити кісточки і плодоніжки. Воду з’єднати з цукром і приготувати сироп. Викласти в нього розрізані на частини груші , додати ванілін і варити , поки груші не розваряться . Потім масу збити блендером , остудити , додати лимонний сік , перемішати і розкласти по формах. Поставити форми в морозильник.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *