Ідеї відкрити власний бізнес останнім часом з’являються все частіше. Будь-яка людина, у якої з’явилася така можливість, повинна вирішити, чим саме їй займатися. Область, в якій вона буде розвиватися, повинна приносити прибутки, а що може бути більш затребуваніше ніж продукти харчування?
А вже мати власну кондитерську – просто мрія. Якщо ви вирішили здійснити свою мрію, але поки не зрозуміли, як це зробити, наша стаття відповість на ваші запитання.
Як відкрити кондитерську з нуля?
Відкрити власну справу не так складно, як здається зі сторони. Важливо чітко продумати план дій та знайти надійних людей, які зможуть допомогти вам в деяких областях (постачальників, кухарів, бухгалтерів тощо).
З чого почати?
Першим ділом вам потрібно вирішити, чи хочете ви відкрити кондитерський магазин, де будуть продаватися тільки солодощі, або зробите кафе-кондитерську, де відвідувачі зможуть випити чашку кави зі свіжим тістечком, а може бути, ви бажаєте піти далі і самостійно виготовляти кондитерські вироби. Приймаючи це рішення, не забудьте вивчити ринок конкуренції.
Після цього слід скласти бізнес-план, враховуючи і спеціалізацію вашої кондитерської, і необхідні для будь-якого підприємства витрати, такі, як податки і реклама. Якщо ви відчуваєте себе в цій області не дуже впевнено, довірте складання бізнес-плану бухгалтеру.
Коли всі деталі продумані, ви можете приступати до справи: швидше за все, вам буде потрібно взяти кредит на відкриття малого бізнесу, після чого ви можете орендувати приміщення, найняти персонал і, звичайно, закупити обладнання.
Яке обладнання потрібно для кондитерської?
Щоб торти і тістечка якомога довше залишалися смачними і апетитними, потрібно гарне охолоджувальне обладнання. В першу чергу, це, звичайно, холодильні шафи. Вітрини та прилавки для торгівлі, на яких ви будете демонструвати покупцям свої солодощі, також повинні охолоджуватися.
Якщо ви вирішили відкрити кафе-кондитерську, вам знадобиться нескладне обладнання: чайник, мікрохвильова піч та кава-машина. Якщо ж ви мрієте створювати кондитерські шедеври у власній пекарні, потрібно більш серйозне обладнання, таке, як пекарські і ротаційні печі, тістомісильні і формуючі машини і т. д. Вибираючи обладнання, спирайтеся на те, які саме кондитерські вироби ви збираєтеся готувати.
Сподіваємось, що ці поради допоможуть вам відкрити власну кондитерську. Всі любителі солодкого зрадіють появі ще одного магазину солодощів або затишного кафе!