Як пояснити користь чавунних сковорідок

користь чавунних сковорідокНам завжди говорили, що кращі сковорідки – чавунні. Однак зараз такі сковорідки або складно дістати, тому їх немає в асортименті магазину, або складно купити, тому вони досить дорогі. Тому доводиться звикати готувати на простих сковорідках. Але як пояснити користь чавунних сковорідок, чому наші батьки хотіли користуватися тільки такими?

Зауважте, що смак смаженої картоплі на сучасній сковороді не порівняти з картоплею на чавунній сковороді … Найсмачніша їжа готується саме в чавунному посуді. І навіть якщо це здається не модним на сьогодніш
ній день, багато людей впевнено заявляють, що не модні ті, хто користується новими сковорідками, і викидають чавунні.

Економія масла при приготуванні їжі на чавунній сковороді

В першу чергу всі, хто користується чавунними сковорідками, відзначають як значно економиться масло при готуванні на них. Помічали, що чавунний посуд злегка блищить? Можна сказати, що це старовинна Антипригоряюча система, яка дозволяє не користуватися маслом.

Це дуже корисно не тільки для сімейного бюджету, коли на масло витікає пристойно грошей щотижня, але і для здоров’я. Масло шкодить здоров’ю, а значить чавунні сковорідки рятують здоров’я від загибелі.

приготування їжі на чавунній сковороді

Якщо ваша сковорода з чавуну вже не блищить, подбайте про це самі, для чого необхідно посипати сковороду великим шаром солі, залити її маслом і розігріти. Коли піде дим, вогонь можна вимкнути, а масло з сіллю злити в яку-небудь ємність.

Паперовими рушниками тепер можна буде протирати сковороди за допомогою цієї суміші олії та солі.

Користь і захист здоров’я людини при використанні чавунної сковорідки

Мало того, що ви бережете своє здоров’я тільки тому що не ллєте багато масла при приготуванні їжі, так ще й захищаєте своє здоров’я від шкідливих хімікатів. Давно відомо, що навіть самі «безпечні» антипригарні покриття виділяють особливі хімікати, які шкодять людині.

Такі хімікати здатні викликати не тільки проблеми з печінкою, але і рак, труднощі розвитку людини і менопаузу. Ви просто користуєтеся простими сучасними сковорідками і вдихаєте шкідливі речовини, чого не буде при використанні чавунних сковорідок.

Так що якщо немає можливість користуватися сковорідками з чавуну, замініть їх хоча б на керамічні, але відмовтеся від антипригарних.

І пам’ятайте, саме завдяки чавунній сковороді ваша їжа, приготована на ній, стає багата залізом. До речі, такі сковороди ви можете використовувати як на плиті, так і в духовій шафі без побоювань за її збереження на багато років вперед.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *