Як приготувати піцу

як приготувати піцуВід піци мало хто відмовиться , це популярне і всесвітньо відоме блюдо полюбилося в кожному куточку України. Як готувати піцу самостійно хочуть дізнатися всі домогосподарки і господарі , які люблять готувати. Насправді це не складно , хоча у кожного свій рецепт , як для приготування тіста , так і для приготування начинки. Що стосується начинки , тут основні інгредієнти – це соус і сир , часом в піцу більше нічого і не кладуть , але в кожному разі – це обов’язковий мінімум начинки.

Дріжджове тісто для піци

Багато хто використовує просте лапшове тісто. Скористайтеся наступним рецептом – він перевірений і хороший . Вам знадобиться замісити близько 3 склянок борошна , столова ложка цукру , щіпка солі , столова ложка рослинної або оливкової олії , склянка теплої води і пара чайних ложок сухих дріжджів. Після того , як ви замісите всі інгредієнти по порядку , дайте відстоятися тесту з півгодини. (Див. також : Як швидко приготувати піцу )

Листкове тісто для піци

Це тісто робиться довше і трохи складніше. Вам потрібно на поверхню , краще дерев’яну , висипати 3 склянки борошна , зробити ямку в середині і влити туди склянку холодної води з чайною ложкою солі. З цього необхідно замісити тісто , але акуратно , користуйтеся для зручності ножем. Готове тісто накрийте целофаном або рушником і приберіть на пару годинок в холодне місце. П’яту частину пачки маргарину розм’якшіть , зліпіть з нього довгасту фігуру і , так само як і тісто , приберіть в холодне місце. Коли тісто і маргарин підмерзли , їх можна дістати. Тісто необхідно розкачати такої ж форми , як і маргарин , але в 2 рази більше. Ви вже розумієте , що маргарин доведеться обернути в тісто і закріпити так , щоб маргарин не можна було витягти звідти . Тепер робіть так : там, де був шов , кладіть донизу і розгортайте тісто в довжину , потім складіть тісто ще в кілька разів і знову розкачайте , повторіть це ще 3-5 разів. Тепер знову приберіть тісто в холодне місце , і десь через годину його можна використовувати для піци.

Соус для приготування піци

Яким буде соус для вашої піци , вирішувати вам. Можна просто змішати майонез і кетчуп , однак це занадто просто і по- домашньому. Зробіть трохи інакше : обсмажте в олії дрібно порізану цибулю , достатньо однієї невеликої головки , потім додайте туди пару ложок томатної пасти , спеції. Трохи остудіть обжарку і додайте туди майонез , змішайте інгредієнти. Такий соус більш цікавий на смак , смачний і поживний.

Начинка для піци

Перше , що вам потрібно – це багато сиру , візьміть грам 300 , хоча , якщо вдома сиру мало , то використовуйте скільки є , до речі , іноді в піцу кладуть і плавлений сир , тільки його складно намазувати поверх соусу . Взагалі , сюди можна покласти що завгодно: оливки , ковбасу , сосиски , рибу , шинку , болгарський і гострий перчик , томати , яйця , фрукти та ін. Можна зробити начинку асорті і подрібнити туди все що завгодно. Головне – імпровізація і хороший апетит.

Приготування піци

Розкачайте тісто за формою дека , саме деко необхідно трохи змастити соняшниковою олією і злегка посипати борошном. Тісто акуратно перекладіть на деко. Приготоване тісто змастіть соусом , якщо його буде багато – не страшно , значить , піца буде більш смачною і соковитою. Зверху укладайте шарами або врозкид подрібнені інгредієнти начинки , наприклад , ковбаса – перець – шинка – ананас , або заздалегідь все змішайте і просто викладіть на тісто як вийде. Зверху посипте все сиром , можна після кожного шару злегка посипати сиром. Тепер увімкніть духову шафу і запікайте піцу близько 35-50 хвилин , в залежності від вашої духовки , температуру ставте невисоку , щоб тісто і сир не пригоріли.

приготування піци

Взагалі , піца готова , як тільки розплавиться сир , але якщо у вас товстий шар тіста , постарайтеся перевіряти тісто на готовність. (Див. також : Як приготувати піцу із зелені та овочів)

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *